Belle et Pomme

10 april 2021

in Verhalen

Waren jullie ook zo nieuwsgierig naar deze nieuwe winkel in het dorp? De ramen waren een tijdje afgeplakt. Ja dan word ik alleen nog maar meer nieuwsgierig naar wat voor leuke dingen er verkocht gaan worden. Wat natuurlijk ook de bedoeling is… En toen “de baas” het groene licht gaf dat we voorzichtig en op afspraak weer mogen shoppen was Ilja er helemaal klaar voor! Vanaf 3 maart zijn de deuren geopend!

En natuurlijk was het meteen ook even tijd voor een gesprekje…….

Ilja de Snoo komt oorspronkelijk uit de Randstad, maar woont toch al zo’n 24 jaar in Friesland. Ze is in 1996 voor de liefde deze kant op gekomen. Ongeveer 20 jaar geleden werkte ze een paar jaar met Carla samen in wat toen nog de surfshop was. Weten jullie dat nog? Dat gezellige winkeltje waar je mooie dingen kon vinden in een idyllische houten sfeer. Zoals bekend is Ilja daarmee gestopt en heeft een aantal jaren hard gewerkt in de haven van Lemmer waar haar man zaken doet.

Maar nu is het tijd voor Ilja om daar een stapje terug te doen en om haar grote droom te verwezenlijken…. Ervaring is er al zeker wel want voordat ze naar Friesland kwam heeft ze samen met haar moeder een woonwinkel, Riverside, in Nigtevegt gerund.

Afgelopen zomer heeft Ilja contact gezocht met Carla en zijn ze tot een overeenkomst gekomen. Sindsdien is Ilja aan het brainstormen gegaan. Ze wilde het Beach idee terug brengen en daarmee sfeer creëren. En ze wil graag uniek blijven. Ook wil ze het hele gezin in de winkel kunnen bedienen. Met dit alles in het hoofd is ze gaan rondkijken naar mooie producten. Op zich natuurlijk hartstikke leuk om zo rond te shoppen maar ja, het moet allemaal wél corona proof…… Zo is Ilja vanaf 1 juli al aan het denken en plannen over de inhoud. De naam is al wel snel bekend: Belle et Pomme. Vernoemd naar haar 2 dochters: Isabelle en Pommeline. Duidelijk!

Per 1 januari was het dan zover! De ramen geblindeerd, de mouwen opgestroopt en aan het werk! Met de hulp van een goed vriend die interieurbouwer is, Klein Design heet zijn zaak, hebben ze het pand naar haar hand kunnen zetten…

De toonbank is verplaatst en veranderd. Het is een robuuste bar geworden die ze in Duitsland hebben gevonden. Duidelijk aanwezig!

De hele winkel heeft een Beach achtige uitstraling meegekregen en ziet er spic en span uit. Als je binnenkomt zie je als eerste een prachtige bank staan. Ook te koop. Er is een mix ontstaan van woonaccessoires, kleding, sieraden, huidverzorgingsproducten en nog veel meer. Zo kun je er mooie merken kleren zien, Club l’Avenir, hele mooie stukken. Maar ook Red Button: heerlijke jeans. En JC Sophie, welbekend. Northsails, Mistral. Ik zag er prachtige glazen. Voor aan tafel, maar ook voor op de boot. Met haar eigen logo erop ook nog…. Leuke sieraden voor een betaalbare prijs, prachtige leren riemen.  Badkleding is er ook. Je kijkt je ogen uit. Het zijn allemaal zorgvuldig eerlijk gemaakte producten. Er zitten prachtige merken tussen waarvan zij de enige verkoper in Friesland is.

Ilja wil graag de mensen uit Heeg in haar winkel verwelkomen net zoals de passanten in de zomer en de mensen met de 2e woning hier in Heeg. En alle andere mensen zijn natuurlijk ook welkom!

En nu is ze dan open, op afspraak natuurlijk, dat snappen we. Bel eens voor een afspraak: 06 23865399 of mail naar: email hidden; JavaScript is required

Heel veel succes!

Agnes de Groot