De Veer van Christiaan de Boer

10 april 2021

in De Veer

37 jaar geleden ben ik geboren in het mooie stadje IJlst. Daar 8 jaar gewoond te hebben met mijn 2 zussen, broer en ouders zijn wij verhuisd naar Tjerkwerd. Een klein dorpje tussen Bolsward en Workum. Daar is ons zusje nog geboren.

Mijn ouders hebben daar destijds een boerderij gekocht waar wij als kind een prachtige tijd hebben beleefd. Met ruimte om ons volledig te ontplooien.

Maar in 2000 zijn wij naar Heeg verhuisd i.v.m. meer toekomstperspectief voor mijn vaders rvs-bedrijf. Dit bedrijf is uiteindelijk uitgegroeid tot een mooie onderneming dit samen met mijn broer Pieter de Boer.

In deze periode rond 2000 ben ik vanuit de LTS Bolsward in aanraking gekomen met de bouw en alles wat daarmee te maken heeft. Toch heeft ‘t vak metselen mij altijd gefascineerd. En ben ik hier ook verder in gegaan in een werken en leren opleiding. Dit na 4 jaar te hebben gedaan ben ik als Metselbedrijf genaamd Metselboer in 2004 voor mijzelf gestart. (Volg mij op Instagram 😉

Tot op de dag van vandaag beleef ik hier veel plezier aan, en heb mijn werkzaamheden uitgebreid naar Tegelen en voegen. Mijn passie is mijn werk en tevens mijn Hobby. Maar mijn gezin staat op nummer 1. In de tijd dat ik als zelfstandige begon leerde ik ook Esther v.d. Wal kennen in Heeg. Als buurmeisje en in het uitgaanscircuit. We hebben nu al meer dan 17 jaar een relatie waarin wij ook al veel hebben meegemaakt. Dat heeft ons uiteindelijk ook steeds sterker gemaakt.

Nu zijn wij uitgegroeid tot een groot gezin met 5 kinderen: Alianna, Bo, Justus, Axl en Famke die we nog steeds meerekenen.

In 2008 hebben wij het hoekhuis op de Harinxmastrjitte 16 gekocht van de heer Schoot. Dit huis hebben wij uiteindelijk volledig gesloopt en daarna in onze eigen stijl weer opgebouwd. (Famkeshûs) Wij gaan na veel plezier in ons huis gewoond te hebben met geweldige buren om ons heen toch weer een nieuw avontuur aan in dezelfde straat. Esther en ik hebben besloten ’s Lands Welvaeren te kopen, hier een kleinschalig pannenkoekrestaurant te vestigen. Gericht op gezinnen met kinderen. Met volop ruimte voor kinderen om te spelen. Wij gaan zelf als gezin boven het restaurant wonen, en het pand iets uitbreiden.

Heeg is een prachtig dorp en wonen hier met veel plezier. Iedereen is straks meer dan welkom in ons vernieuwde restaurant ’s Lands Welvaeren.

Hierbij draag ik de veer over aan mijn nu nog buurman Joost Aulbers. Fijne buur net als zijn vrouw José. Ik zo rechts als 10 anderen en hij links. Maar toch altijd respect voor elkaar. Succes Joost. We drinken er later 1 op!

Groet,

Christiaan de Boer