Basisschool It Wraldfinster

10 mei 2021

in It wrâldfinster

Paasviering op 1 april 🐰🐣🥚

En dit was zeker geen grap!

Donderdag 1 april vierden we Pasen op school. Het Kerstdiner waar we in december zo ’n zin in hadden, ging gelukkig niet aan onze neuzen voorbij. In samenwerking met eetcafé de Boeier toverden we het Kerstdiner om tot een PAASLUNCH.

Iedereen kwam op zijn paasbest naar school en rond een uurtje of 12 kregen de kinderen het drie-gangen-menu geserveerd dat ze in december hadden gekozen. Wat heeft iedereen heerlijk gesmuld van deze lunch! Een dikke pluim voor Hayo en Tine Jinny met hulp van Neeltje en Jeltsje. Jelmer schrijft over de Paaslunch het volgende:

We kwamen school binnen en alles was al versierd. Helaas moesten we nog wel even rekenen maar dat hoort erbij. Daarna hadden we pauze en gingen lekker spelen. En daarna was het 12 uur al onze buikjes zaten te rammelen. We begonnen met soep en stokbrood. Daarna kregen we de lunch: veel patat! We konden kiezen uit een gerecht van drie menu’s. Ik had kipnuggets erbij gekozen. Heerlijk was het en we hadden ook nog een toetje erbij. Een soort kwarktaart in een bekertje. Super! Ook mochten alle groepen per toerbeurt naar het Heempark om eieren te zoeken met de paashaas.

Bolletjes planten 🌱🌻🌷🌼

De kleuters zijn druk bezig met het thema: LENTE. Ze zijn o.a. naar het Heempark geweest en ze mochten bolletjes planten! Om de beurt hebben ze met juf Antje 3 bolletjes verstopt in de modder. Met water en warmte van de zon hopen ze dat ze straks een mooie bloeiende vensterbank zullen krijgen! En wegens groot succes; de broedmachine staat weer in de klas. Dat is spannend! De kinderen hebben de eieren er samen met juf in gedaan dus nu is het afwachten……

Verkeersexamen

In groep 7 hebben alle kinderen het theoretisch verkeersexamen gehaald! Wat een TOPPERS! Gefeliciteerd allemaal! Rixt  vertelt hierover:

Die morgen dat iedereen het verkeersexamen moest doen, iedereen was zenuwachtig. En toen begonnen we meteen met het verkeersexamen. Het was wel spannend maar het was niet mega moeilijk. Toen iedereen klaar was, was het zover we gingen kijken of we geslaagd waren. Gelukkig was iedereen geslaagd. Iedereen kreeg paar dagen later nog een snoepje, omdat iedereen ineen keer geslaagd was. Iedereen was super blij. Toen gingen we door de gangen rennen en riepen wij; Wij zijn geslaagd!!

Buitengym en knutselen

Omdat we niet naar de gymzaal mogen, gaan wij op maandag en woensdag buiten gymmen. Op het schoolplein. We doen Blikspuit, Kingen, Buurtverstop, 10 tellen in de Rimboe, balspellen enzovoort. Iedereen doet mee, het is altijd erg leuk! Maar we vinden het leuker in de gymzaal. Ook gaan wij de laatste tijd knutselen. We maken bijvoorbeeld een zelf bedachte boomhut, met ecoline en wasco, vogeltjes en nog veel meer!

Groeten Senna en Nynke (groep 7).

Doekoe actie

Wij vinden bewegen heel belangrijk! U toch ook? Mocht u boodschappen bij Coop doen, wilt u dan de doekoe-munten aan onze school doneren? Wij kunnen hier leuke sport-en spelmaterialen voor op het schoolplein voor aanschaffen.

Alvast bedankt!