St. Jozefschool

10 mei 2021

in St. Jozefschool

“Op ontdekkingsreis door je buurt!”

Dat was één van de opdrachten uit onze wereldoriëntatie methode Blink in groep 3/4. Welke leuke uitdagingen zie je op en rond school? En kijk daar eens bewust naar! We ontdekten dat we eigenlijk dikke mazzelkonten zijn met ons schoolplein; Je kunt er prachtig klimmen, klauteren, verstoppertje spelen en nog veel meer. Dat is niet op alle scholen zo mooi en ruim opgezet……..

Maar natuurlijk laten we het Heempark ook niet liggen. Nog geen 5 min lopen en we zijn er al. Midden in de natuur en wat kunnen we daar veel ontdekken en prachtig spelen! Maar ga je even rustig op de grond liggen en ben je heel stil, geeft dat weer een hele andere beleving; je hoort en voelt de wind, kriebelbeestjes lopen over je hand, je hoort vogels fluiten en een trekker over de weg rijden…. Wat hebben wij het toch mooi in Heeg!

Met de complimenten van groep 7 en 8

De leerlingen van groep 7 en 8 hadden afgelopen week een heel speciale opdracht. Om bewust te worden van elkaar en elkaars talenten mochten alle leerlingen complimenten over elkaar opschrijven. Zo weet iedereen van elkaar waar ieders talenten liggen en kunnen de leerlingen tevens gebruik maken van elkaar talenten of kwaliteiten. De leerlingen schreven de meest mooie complimenten voor elkaar welke gedeeld werden in de klas. Alle complimenten hangen nog een poosje in de klas zodat deze teruggelezen kunnen worden door de leerlingen als opkikker tijdens een baaldag of gewoon, om je zelfvertrouwen een beetje te doen groeien. Want zeg nou zelf, een complimentje doet goed en kan een groot verschil maken!

“Scoor een boek”-afsluiting op de St. Jozefschool

Dit jaar hebben wij als groep 5/6 weer mee gedaan aan scoor een boek! Dit is een initiatief van de bibliotheek en Sc Heerenveen. Het begint met de aftrap, er is dan een filmpje met een speler van Sc Heerenveen die kinderen motiveert om extra veel te gaan lezen. De bibliotheek zorgt voor een extra boeken pakket in de klas. Elke keer als de kinderen een boek uit hebben mogen ze een sticker in de vorm van een bal plakken op de scoor een boek poster. Na 5 weken is het rust. Er is dan weer een filmpje vanuit Sc Heerenveen met een speler van het eerste elftal. Ook krijgen we in de rust een nieuw boekenpakket van de bibliotheek. De kinderen hebben dan weer 5 weken de tijd om zo veel mogelijk boeken te lezen.

Deze week was het tijd voor de afsluiting, door corona helaas anders dan anders, maar niet minder leuk. 6 studenten van het CIOS hadden een sportieve afsluiting op het plein georganiseerd. De kinderen mochten 7 verschillende spelletjes op het plein doen, die te maken hadden met boeken lezen. Van loop met je boek op je hoofd, mega twister, 3 op een rij estafette, memory estafette, bal schieten, letter spel en hints. Dit was echt een super leuke afsluiting en alle kinderen hebben genoten van het boeken lezen en de sportieve afsluiting. In totaal hebben de 17 kinderen van groep 5/6 108 boeken gelezen!

Insektenhuisjes in groep 7/8

In groep 8 zijn de kinderen bezig geweest met het in elkaar zetten van insektenhuisjes. Marwan had namelijk een prijs gewonnen tijdens de “alternatieve” open dag van het Nordwin College. Deze prijs was diverse bouwpakketten voor de hele klas. In verschillende groepjes hebben ze gewerkt aan 4 verschillende huisjes. De huisjes, 10 in totaal, worden opgehangen in de omgeving van onze school.