Waterglijbaan

10 mei 2021

in Onernemers Vereniging Heeg

Beste mensen,

Wat is er ontzettend veel gebruik gemaakt van de waterglijbaan. De oplevering was op 19 juni, en vanaf de start was het druk. De eerste dagen hebben we handmatig geteld, en kwamen op gemiddeld 15 gebruikers per minuut. Dat zijn er dus rond de 900 gebruikers per uur!

We hebben Stephan Vis gevraagd om een teller te plaatsen, en de eindstand was 234.892 gebruikers. Dit heeft werkelijk alle verwachtingen overtroffen. Dit aantal komt uiteraard mede doordat het afgelopen jaar in Heeg erg druk is geweest. We zijn heel benieuwd waar we dit jaar op uitkomen. Iedereen mag een gokje wagen, stuur je voorspelling naar onderstaand e-mail adres, we stellen een leuk prijsje beschikbaar.

Wat ook leuk is om te vermelden, dat er minder last is geweest van blauwalg. In de drie voorgaande jaren werd er gemiddeld 9 weken gewaarschuwd voor blauwalg. Vorig jaar was dat “slechts” 2 weken. Het lijkt er dus op, dat het oppompen van water buiten de kom helpt om blauwalg te verminderen.

Helaas zijn er ook twee ongelukken gebeurd. Twee personen die zeer ongelukkig gevallen zijn, waarbij tanden zijn gebroken, of losgeraakt. Dat vinden wij, uiteraard op de eerste plaats voor de twee dames, heel erg vervelend. Het komt niet doordat de baan onveilig is, maar door het verkeerde gebruik. Er lopen regelmatig kinderen tegen de baan omhoog, of er wordt staand van de baan gegleden. En dat maakt het gevaarlijk. Daarom willen we iedereen, en ook zeker de ouders, vragen daarover in gesprek te gaan, en hou je aan de regels.

We hopen dat we dit jaar wederom heel veel kinderen

(grote kinderen zijn ook welkom J) bij de waterglijbaan te zien, en zodra het kan, gaan we een officieel openingsfeestje organiseren.

Vriendelijke groeten waterglijbaan commissie:

Mark Visser

Jan IJben

Dick Schrama

email hidden; JavaScript is required