Heechspanning 2021

7 juni 2021

in Heechspanning

Afwisselend verzopen we in de regen, verkleumden we in de kou, zaten we in onweers- en in hagelbuien. En toen was het Hemelvaartsdag en de lucht brak open. Om elf uur konden we de laatste zaken doornemen in het zonnetje.

Dit was het perfecte Heechspanningsweer. Het was alleen niet echt weer om vanuit de huiskamer onze livestream te volgen. En gelukkig maar want die liep niet helemaal zoals we hadden gepland. Zoals het weer ons goed gezind was, was de techniek dit niet. Respect voor een ieder die ons toch bleef volgen en tot aan vervelens toe op de refresh knop heeft gedrukt. Zeer binnenkort staat er een gemonteerde versie op Facebook.

Terwijl de bands begonnen met spelen achter de gesloten coronadeuren trokken wij met 2 versierde golfkarren het dorp in om boodschappen en verzoeknummers te verzamelen. Via onder anderen Jacqueline, Paula, onze nieuwe horecaondernemer Luuk en de plaatselijke havenmeester Douwe kwamen we op de jachthaven terecht.

De boodschap hier was om de kinderen bij het strand en de speeltuin weer eens wat vertier te bieden. Er werden twee nummers gespeeld en meegezongen door de kinderen. Op de terugweg troffen we toeristen die hier ieder jaar met Heechspanning komen. Het gaf ons allemaal een heel fijn en bijzonder gevoel om hier even met zijn allen ouderwets te zingen, vanzelfsprekend met voldoende afstand van elkaar maar toch zeer verbonden. Ondanks dat er geen echte Heechspanning was kijken we toch terug op een geslaagde dag met veel blije mensen.

Hopenlijk tot een ouderwetse Heechspanning 2022.