Het verhaal van Sanita

12 september 2021

in Verhalen

Even voorstellen ik ben Sanita van der Veen, 38 jaar fotografe uit Sneek.

Van jongs af aan had ik al oog voor mooie maar ook bijzondere dingen om mij heen, alleen toen had ik nog geen camera waarmee ik alles kon vastleggen. In 2017 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera en bijbehorende lenzen. Mijn foto’s werden mooier en ik had mijn passie gevonden! Voor het maken van foto’s gaat mijn voorkeur uit naar landschappen, dorpsgezichten en natuur. Mijn foto’s wilde ik graag laten zien door middel van sociale media en een eigen website. Ik krijg veel positieve reacties en hierdoor ben ik ook gaan exposeren in oa de Gemeente Opsterland en in de zomer van 2020 in Heeg bij het VVV-kantoor, ook heb ik enkele publicaties gehad in o.a. Gemeentegidsen.

Na de oproep van vorig jaar in de Sylboade ben ik de uitdaging aangegaan om de mooiste foto van Heeg op te sturen voor de cover van de Sylboade. De jury was het eens over alle inzendingen dat mijn foto het moest gaan worden voor het komende jaar, bedankt hiervoor! Ik vind het een hele eer omdat ik een speciale band heb met Heeg en de inwoners van Heeg. Mijn ouders komen beide van Heeg en mijn Pake en Beppe hebben er ook gewoond. Ik heb mooie herinneringen aan Heeg!

Mijn vader is inmiddels ook alweer een aantal jaar vrijwilliger op de Palingaak, een vaartocht met deze authentieke aak beleef je de sfeer van vroeger een aanrader voor toeristen maar ook zeker voor de Heegemers!

Ik heb deze foto vorig jaar op een mooie zomeravond gemaakt, het avondlicht beschijnt het witte huisje “Siet u Selfs” en de Palingaak mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze foto, is het geen plaatje?! Mocht je interesse hebben in mijn werk, al mijn foto’s zijn te koop van ansichtkaart tot poster. Je kunt mij opzoeken via mijn website of via social media onder de naam Fotografie Sanita.

Groeten Sanita van der Veen