WSH Nieuwsbrief september 2021

12 september 2021

in Water Sportvereniging Heeg

Op vrijdag 4 juni zijn we vreselijk geschrokken van de brand die ons mooie Sylhûs flink heeft beschadigd. Gelukkig zijn we inmiddels begonnen met het herstel en zitten we niet stil! Naast het jeugdzeilen worden er ook weer diverse zeil- en andere evenementen en activiteiten begeleid en georganiseerd voor leden en gasten!

Renovatie van it Sylhûs

Begin juni ontstond veel schade aan it Sylhûs door een flinke brand. Sindsdien is achter de schermen hard gewerkt om de schade aan het pand vast te stellen. De verzekering heeft gelukkig toegezegd dat de schade wordt vergoed. We zijn gestart met het opknappen van het Sylhûs, zodat het in het najaar weer gebruikt kan worden.

Giften

Wij zijn dankbaar voor de (morele) steun die mensen hebben geboden rondom de brand, maar ook de financiële giften die wij naar aanleiding daarvan hebben ontvangen! Daarnaast is er ook het prachtige initiatief van Peut om lokale verenigingen zoals de WSH te sponsoren bij vele tankbeurten, waar ook de WSH een leuke bijdrage door krijgt.

Surfen en sloeproeien

Heeft u onze roeiers al op het Heegermeer gezien in onze prachtige St. Ayles Skiff? Er zijn momenteel 3 teams actief. Als je dit ook een keer vrijblijvend wilt proberen, meld je dan aan via de site of stuur een mail naar email hidden; JavaScript is required.

In de zomervakantie was het funkamp voor de kinderen een groot succes. Ze leerden windsurfen, wingsurfen en suppen. We verwachten in september nog een cursus surfen te geven. Houdt daarvoor onze site en de nieuwsbrief in de gaten!

Wintercursussen!

In de winter verzorgt de WSH de cursussen Vaarbewijs 1, Vaarbewijs 2 en Marifoon, zodat je goed voorbereid je examen kunt doen. Daarnaast wordt dit jaar ook een cursus dieseltechniek verzorgd door Gijs van Malsen van Scheepsmotoren Heech. Houdt de site in de gaten om je op te geven voor deze en andere activiteiten!

Evenementen en wedstrijden 2021

Gelukkig kunnen we, met enige aanpassingen, weer activiteiten en wedstrijden organiseren op het Heegermeer! Zo waren de Jeugd Combi, de Slach om Heech, de Friese Reünie, het Kruis van Heeg en het Nederlands kampioenschap Randmeer & Javelin een groot succes.

Op 26 September houden we “Heel Heeg Vaart”. Dit is een soort van open dag van de WSH, waarbij je verschillende watersporten een keer even kunt uitproberen. Daarna zijn er nog het NK Studenten en het NK sprint van de Pampusklasse.

Wij streven ernaar regelmatig in de Sylboade een actuele WSH-nieuwsbrief te publiceren. Mocht u altijd op de hoogte willen zijn en de digitale nieuwsbrief willen ontvangen, laat dat dan weten via email hidden; JavaScript is required of meldt u aan via de website van de WSH: https://wsheeg.nl/nieuws/nieuwsbrieven/