It Wraldfinster

12 oktober 2021

in It wrâldfinster

De GOUDEN weken

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van het schooljaar. Kinderen zijn letterlijk en figuurlijk gegroeid. De groep heeft elkaar een langere tijd niet gezien, waardoor het groepsvormingsproces van vooraf aan begint.

De Gouden Weken zijn de eerste weken van het schooljaar. Het zijn de belangrijkste weken voor het neerzetten van een goede basis voor een fijne sfeer in de klas. Daarom zijn deze weken GOUD waard. Als je als leraar in deze eerste, belangrijke weken veel aandacht schenkt aan groepsvorming, heb je hier de rest van het schooljaar profijt van. Het contact tussen ouders en school is een onderdeel van de Gouden Weken. Daarom zijn er in september startgesprekken met ouders, leerkracht en kind (vanaf groep 5). Een goed begin van het schooljaar begint namelijk niet alleen met een positieve sfeer in de groep, maar ook met betrokken ouders. Je haalt pas het beste uit een leerling wanneer ouders en school goed samenwerken. Alleen samen (school en ouders) kunnen we dit tot een succes maken. Er is al een mooie start gemaakt op It Wrâldfinster en voor de komende weken staan er ook waardevolle activiteiten gepland om de groepsdynamiek te bevorderen.

Schoolreisje; Een GOUDEN dag!

Wat is er nou leuker om met elkaar een schoolreis te beleven. Vorig jaar mochten we, door de welbekende reden, niet van een reisje met de klas genieten. Daarom hebben we, aan het begin van dit nieuwe schooljaar, meteen onze kans gepakt! Het thema ‘gouden weken’ past hier perfect bij! Donderdag 9 september beleefden we een mooie, avontuurlijke dag met de groepen 1 t/m 7 (groep 8 was op kamp).

Met de kinderen van groep 1 t/m 5 gingen we naar Sybrandy ’s speelpark in Oudemirdum en liepen we het blotevoeten pad. De kinderen van groep 6/7 ging naar het in- en outdoor speelpark ‘Aventoer’ in Burgum. Wat hebben we genoten met elkaar!

Kamp

Woensdag 8 september was het zover; groep 8 mocht op kamp en wat troffen ze het met het weer! Onder een stralend zonnetje gingen de kinderen en kampleiding om 8:30 uur richting Texel. In drie dagen is er heel veel gezien, gedaan en lol gemaakt. Zo hebben ze het Juttersmuseum bezocht, voeren ze mee op een Kotter om garnalen te vissen (en deze daarna meteen op te eten), deden ze een spannend (en eng!) nachtspel in het bos en vertoefden ze natuurlijk ook op het strand. Het waren prachtige dagen en wat heeft iedereen genoten!

Een stukje uit het kampverhaal van Afke en Yeldau over de eerste avond op Texel:

‘”We gingen weerwolven en tikkertje doen. Toen waren we alweer aan het volleyballen. Vet gezellig!!! Vervolgens waren we aan het barbeknoeien, en lol maken. Toen waren we AGAIN weerwolven aan het doen, totdat we werden opgetrommeld om naar een donker eng bos te gaan en een geheimzinnige speurtocht met mysterieuze lichtjes te doen. Iedereen was DOODSBANG want Jan en Freerk gingen ons laten schrikken met TANTOE enge maskers. Toen gingen we weer naar het kamphuis fietsen en daar aten we eerst een beetje chips en dronken we wat fris en deden we ALWEER weerwolven. Vervolgens maakten we ons klaar OM NAAR BEDJE TOE TE GAAAAAAAAN”.