Nieuwe expositie Talma State

7 november 2021

in Talma State

Al jaren valt er beneden in de gang rechts van de ingang van Talma State een expositie te bewonderen. Om de 3 maanden komen er weer andere kunstenaars hun werken tonen. Vanwege de corona mocht het niet in de Sylboade vermeld worden, maar gelukkig kreeg ik groen licht om het ook weer buiten Talma bekend te maken. Het is altijd weer even zoeken om iemand bereid te vinden om te komen exposeren. Kunstenaars ‘van naam’ willen niet omdat het hun niks oplevert en beland je bij amateurs, en die kunnen er ook wat van…

Zo kwam ik onderstaand drietal op het spoor tijdens een fietstocht door de dorpen van de Le Geaen, waar hun werken in de kerk van Sijbrandaburen te bewonderen waren. Gelijk de gastvrouwen om telefoonnummers gevraagd. En ja, zij wilden dolgraag in Talma exposeren, en kwamen als geroepen want ik had nog niks voor het 4de kwartaal.

Mariet Swart

 

Ineke Smit, 71 jaar en begonnen met schilderen na mijn pensioen. Bij mijn afscheid kreeg ik 3 schilderlessen voor 2 personen cadeau. Samen met mijn man (zie volgend stukje) ben ik enthousiast doorgegaan na die 3 lessen.

Ik schilder heel diverse onderwerpen, ook afhankelijk van welke opdrachten we krijgen van de docente. Wel vaak landschappen of zeegezichten, soms met (voor mij bekende) personen erop. Ik hou van kleur en dat zie je terug in mijn schilderijen.

 

Han Vriesema, 68 jaar en getrouwd met Ineke.

Eigenlijk heb ik mijn hele leven al willen schilderen, maar het kwam er maar niet van. Er waren altijd (belangrijkere) dingen te doen…

Toen de bovengenoemde kans voorbij kwam, heb ik die dan ook met beide handen gegrepen.

Sinds die tijd zitten we samen op schilderles. We komen in het winterseizoen 1 x in de 2 weken bij elkaar en het is, naast hard werken, ook heel gezellig. We zijn dus blij dat we binnenkort weer kunnen starten met de lessen!

Wat het schilderen betreft: ik vind het leuk om wat te experimenteren met materiaal. Zo zijn mijn onderwerpen ook heel divers.

 

 

 

 

Afke Hylkema-Bakker, geboren in Gauw, getrouwd en samen hebben wij 2 jongens en wonen in Sijbrandaburen. Vele jaren terug heb ik het schilderen ontdekt en ben toen diverse cursussen gaan volgen.

Ik hou van realistisch schilderen met olie verf. Tussentijds ben ik een periode gestopt. Momenteel heb ik het weer opgepakt en weer helemaal enthousiast en volg weer een cursus.

 

 

Wees welkom in Talma tussen 9.00 en 17.00 uur

om deze leuke expositie te bewonderen.