C.M.V. Crescendo Heeg

20 december 2021

in Crescendo

Dorpsgenoten,

Betreft: voortgang oud papieractie

Recent is er overleg geweest met de gemeente over de toekomst van het oud papier. Vanwege afspraken met de provincie kan de gemeente geen toestemming geven voor het gezamenlijk ophalen van particulier en bedrijfspapier. Momenteel halen wij alles op, maar dit zal anders moeten.

Voor particulieren stelt de gemeente voor papiercontainers uit te delen in Heeg e.o. met een ophaal frequentie van eens in de 5 weken. Persauto’s van de gemeente halen het papier op, met behulp van onze vrijwilligers. De opbrengsten blijven wel voor het korps. Indien u geen papiercontainer wenst, kunt u zelf uw papier naar de container bij Veenstra Schilders aan De Draei 22 brengen op de ophaaldatum.

Als u aan één container niet genoeg hebt, kunt u bij de gemeente nog één bestellen. Graag de papiercontainer op dezelfde wijze aan de weg zetten als de groene en grijze afvalcontainer. Het streven is om de papiercontainers na 5 januari rond te brengen in Heeg e.o. Dit zal door de gemeente worden geregeld. U krijgt t.z.t. nader bericht hierover van de gemeente.

We willen als korps, het bedrijfspapier waar mogelijk, gaan ophalen met een trekker en wagen, op dezelfde ophaalavond als de papiercontainers.

Wij huren zelf een zeecontainer van Sneek Recycling en deze staat op het terrein van Veenstra Schilders aan De Draei 22. Het is noodzakelijk dat het papier handzaam wordt verpakt in dozen, gebonden pakketten of geplette grote dozen, anders is het voor de vrijwilligers niet te doen! En niet meer los gestort in kuubs kisten etc..! De blauwe 600 en 1100 liter papier containers van bedrijven kunnen wij niet meer legen in de vernieuwde aanpak.

We hebben contact opgenomen met de NNRD en zij kunnen deze containers legen, tegen betaling, op woensdag overdag als NNRD toch in Heeg is. Wij ontvangen dan een klein bedrag per leging. Makkelijk voor u, tóch nog wat opbrengsten voor de vereniging. Waarbij NNRD heeft aangegeven vanwege het verenigingsbelang de containers gratis ter beschikking te stellen. Per februari/maart 2022 zou dit nieuwe systeem ingevoerd moeten worden.

Wilt u als bedrijf met 600 en 1100 liter containers aan ons doorgeven als u gebruik wilt maken van de diensten van de NNRD? De mensen van de NNRD nemen dan contact met u op om afspraken met u te maken. Het is een prachtig aanbod voor u én ons!

Ophaaldata oud papier 2022:

 

Woensdag 5 januari Woensdag 3 augustus
Woensdag 9 februari Woensdag 7 september
Woensdag 16 maart Woensdag 12 oktober
Woensdag 20 april Woensdag 16 november
Woensdag 25 mei Woensdag 21 december
Woensdag 29 juni  

We hopen dat we u zo volledig geïnformeerd hebben. Zijn er nog onduidelijkheden of heeft u nog vragen kunt u contact opnemen met onder getekende.

Namens Crescendo Heeg,

Homme Bakker,

email hidden; JavaScript is required