Voorwoord

25 januari 2022

in Voorwoord

Beste lezer(es),

U heeft het winternummer van de Sylboade in handen; de eerste van 2022! Maar de naam zou wel anders gekozen kunnen worden, want echt winters weer hebben we nu ook weer niet (gehad). Maar het is het bijzondere nummer dat voor de maanden januari en februari samen geldt. Maar ja, wie weet krijgen we in februari nog een staartje van de winter.

Het zal u vast niet ontgaan zijn in de media: na lange tijd hebben we dan toch nog een “nieuw” kabinet! Inderdaad nieuw tussen aanhalingstekens, want zo zijn er wel veel oude bekende gezichten aan het bewind, maar toch ook wel weer hele verrassende nieuwe gezichten! Iedereen vindt er het zijne van, maar laten we ze het voordeel van de twijfel geven om te bewijzen dat ze beter naar “het volk” gaan luisteren en acteren. Het valt ook niet mee om in deze tijden een land te regeren…

Maar ook lokaal kunnen we samen voor een betere samenleving zorgen. Of het nu gaat om de gezondheid met corona, of voor de ondernemers die zwaar getroffen zijn door de corona(maatregelen). Vandaar ook vanaf deze plek een moreel appèl om lokale ondernemers te steunen door in eigen dorp te winkelen of eens eten af te halen. Alle kleine beetjes helpen om ook voor deze ondernemers goed aan 2022 te kunnen beginnen.

En dan hebben we natuurlijk in februari ook weer Valentijnsdag. Een dag waarop we onze geliefden eens extra kunnen verrassen met een aardigheidje of gebaar van liefde. Maak er een fijne dag van met degene die je lief is!

In Heeg staan er toch nog wat activiteiten op de agenda. Zo staat er een theatervoorstelling gepland en hebben we ook dit jaar weer een “online” benefietconcert.

Heel veel leesplezier met deze Sylboade.

Marcel Langeland (voorzitter)

Namens het bestuur van de Sylboade