St. Jozef School

10 maart 2022

in St. Jozefschool

Er zijn geen jarigen in maart 2022

Project Olympische Spelen

Tijdens de Olympische spelen in Peking hebben we in groep 4/5/6 aan een project over de Olympische spelen gewerkt. We hebben doormiddel van verschillende teksten meer geleerd over de geschiedenis van de Olympische spelen, de tradities en symbolen die erbij horen, over de spelen in Peking en over de paralympische spelen. Na elke leestekst waren er vragen over de teksten om te kijken of we de teksten goed hadden begrepen. Daarna kwamen er altijd 2 opdrachten. Zo hebben we na de geschiedenis les gekeken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de Olympische spelen van vroeger en van nu. Daarna hebben we een tijdlijn gemaakt met bijzondere weetjes over verschillende zomer- en winter spelen. In de les over tradities en symbolen hebben we het gehad over het olympische motto en de mascotte. De kinderen hebben daarna zelf een motto bedacht of opgezocht voor de olympische sporters of voor in de klas. De kinderen kwamen met de mooiste motto’s “het leven is leuker als je lacht,” “in een groot hart passen veel mensen die even willen schuilen,” “als je verliest, blijf doorzetten.” Maar ook het grappige motto “het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken.”

Verder hebben we zelf een mascotte ontworpen, een nieuw paralympisch spel bedacht en meer informatie opgezocht over verschillende Nederlandse sporters die meedoen aan de Olympische winterspelen in Peking. Over onze favoriete sporter hebben we een korte presentatie gehouden voor de klas. Alle resultaten hebben we opgehangen aan onze projectmuur. Klaar voor de olympische spelen!

In groep 1, 2, 3 was het thema de afgelopen periode de olympische spelen.

We hebben de olympische ringen geverfd, schansspringers geknutseld, spelletjes gedaan en natuurlijk de Nederlandse deelnemers aangemoedigd via het digibord! Op de foto zien jullie de kinderen met hun zelfgemaakte fakkels, klaar voor de openingsceremonie!

Wat doe je wanneer je als kleuter gek bent op kerken?

Dan bouw je toch gewoon je eigen kerk in de bouwhoek compleet met begraafplaats en een minikerk met de kleine blokjes op de tafel. Architecten in de dop!

Prins Tijl de eerste

Op de “Mondkapje-school”, de naam van de St. Jozefschool tijdens carnaval zaten de kinderen van groep 8 een week in spanning. Wie wordt de nieuwe prins of prinses van 2022. Daarnaast was het natuurlijk ook spannend of carnaval wel door kon gaan. Gelukkig, net op tijd werden de coronamaatregelen versoepeld en mocht de pret gewoon doorgaan zodat ’s ochtends de nieuwe prins bekend kon worden gemaakt; Prins Tijl de Eerste!!! Om 11 minuten over 11 las hij de proclamatie voor waarna het feest met alle kinderen en ook de talentenjacht kon beginnen. Om 12 uur werd de sleutel van de school weer overhandigd aan juf Marjan en was zij, net voor de vakantie, weer de baas van de school. Alaaaaafffff!!

Open dagen voortgezet onderwijs

Toetsen, open dagen, informatie-avonden, doe-dagen, schoolkeuzegesprek, eindtoets, schoolkamp, musical…. Allemaal dingen waarmee groep 8 in dit spannende jaar te maken heeft. Het maakt wel dat je langzaam uitgroeit van basisschool-leerling naar brugpieper.

Afgelopen maand stond in het teken van de doedagen. Dit betekende dat de groep met zijn allen op een dinsdagmiddag eerder naar huis ging om te eten en vervolgens op de fiets stapte om “helemaal” naar Sneek te fietsen voor de doedag van de RSG. Voor deze middag gaf je je namelijk als groep op in plaats van individueel. Na een half uurtje fietsen, we hadden wind mee, kwamen we aan op het schoolplein. Allemaal eerste en tweede klassers heetten ons welkom. We kregen drie lessen en een rondleiding. Deze doedag was de laatste in rij. Nu moeten we bepalen waar we naar toe gaan. Wordt het RSG, Bogerman of Aeres of zijn er misschien nog andere mogelijkheden?